مدیرکل آزمایشگاه کنترل کیفیت غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، راههای شناسایی محصولات آرایشی و کرمهای صورت ناسالم را تشریح کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهدی انصاری اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در حوزه آرایشی بهداشتی وجود دارد، ورود برخی از این فرآوردهها از راههای غیرقانونی و قاچاق به کشور است. این محصولات میتوانند خطراتی برای مصرفکنندگان داشته باشند، از جمله این خطرات استفاده از مواد اولیه بیکیفیت و شرایط حمل و نقل نامناسب است.

وی افزود: عدم پایداری موادی که در ساخت فرآوردههای آرایشی و بهداشتی غیرمجاز مورد استفاده قرار میگیرد و در صورتی که شرایط حمل و نقل و نگهداری درست رعایت نشود، میتواند به مواد مضر تبدیل شده و به سلامت مصرفکننده آسیب جدی برساند.
مدیرکل آزمایشگاه کنترل کیفیت غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه کنترل کیفیت فراوردههای آرایش بهداشتی منابع مختلفی دارد، گفت: بر اساس شاخصهای تعریف شده میتوانیم آزمونهای کنترل کیفی را انجام دهیم؛ این منابع یا بینالمللی هستند و یا استانداردهای ملی برای آنها وجود دارد که برای هر نوع فرآوردههای آرایشی و بهداشتی تعریف شده است که باید چه مشخصاتی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: در صورتی که مشاهده شد یک کرم دو فاز شده یعنی آب و روغن آن جدا شدهاند، یا به صورت دانه دانه دیده میشود، یا در سطح پوست زبری آن احساس میشود، تغییر رنگ داده و چند رنگ است و یا بوی نامناسبی دارد، مشخص است که فراورده سلامت نیست و یا فاسد شده است.
نشانههای کرم صورت فاسد:
- جدا شدن آب و روغن کرم (دو فاز شدن)
- دانه دانه شدن کرم
- احساس زبری در سطح پوست پس از استفاده
- تغییر رنگ کرم و چند رنگ شدن آن
- بوی نامناسب کرم
در صورت مشاهده هر یک از این نشانهها، از مصرف کرم صورت خودداری کنید.