تهران، ایران – محمد مهدی ناصحی، سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان بیمه سلامت ایران، در اولین اجلاس مدیران ارشد این سازمان در سال ۱۴۰۴، بر ضرورت الکترونیکی شدن صد درصدی خدمات بیمه سلامت تا پایان برنامه هفتم توسعه تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، ناصحی تامین منابع مالی برای پوشش بیمهای خدمات درمانی بیمهشدگان را از اولویتهای راهبردی سازمان بیمه سلامت ایران دانست و با اشاره به مشکلات مردم در زمینه بیماریهای پرهزینه، حل مشکلات بیماران را وظیفه اخلاقی و دینی این سازمان برشمرد. وی افزود که در سال جاری، علاوه بر درمان بیمهشدگان، تمرکز بر پیشگیری از ابتلا به بیماریها نیز خواهد بود.
وی با تاکید بر اهمیت استفاده از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی، به ویژه در زمینه تحلیل کلان دادههای موجود در سامانههای بیمهای، اظهار داشت که بسیاری از مصارف غیرمنطقی قابل کنترل و مدیریت هستند و باید مورد توجه قرار گیرند. ناصحی همچنین از توجه به پیشگیری نخستین و پیشگیری سطح چهارم در سال جاری خبر داد.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان بیمه سلامت ایران در خصوص بیماران خاص، صعب العلاج و نادر، از اقدامات آغاز شده در سالهای گذشته و تلاش برای تشکیل کانونهای ارجاع اختصاصی جهت شناسایی سریع این بیماران و همراهی آنها در طول مسیر درمان از طریق صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج خبر داد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران نیز با اشاره به کاهش چشمگیر نواقص مربوط به نسخه الکترونیک در سالهای اخیر، بر لزوم ارائه خدمات جدید در این زمینه تاکید کرد و گفت که مباحثی مانند پزشکی خانواده و نظام ارجاع از جمله تصمیمهای ملی هستند که سازمان بیمه سلامت نیز در راستای آنها برنامههای خود را پیش خواهد برد.
ابوالفضل سروش، رئیس هیات مدیره سازمان بیمه سلامت ایران، در این مراسم بر ضرورت پرورش نیروی انسانی و مدیران سازمان در داخل مجموعه و تقویت نیروهای جوان و مستعد تاکید کرد. وی کمبود منابع مالی (هم از نظر کسری بودجه و هم از نظر تاخیر در تخصیص)، پرونده الکترونیک سلامت، عدم پوشش کافی خدمات، مسائل اقتصادی و تورم و تاثیر آن بر حوزه سلامت، سالمندی و بیماریهای مزمن و فشار آنها بر بیمهها را از جمله موضوعات مهمی دانست که باید با همکاری یکدیگر بررسی و حل شوند.
سروش خرید راهبردی خدمات سلامت را از برنامههای ضروری برشمرد و با اشاره به تجربه سایر کشورها در این زمینه، خواستار همفکری و تلاش در این راستا شد. وی سال ۱۴۰۴ را سال بالندگی سازمان بیمه سلامت ایران دانست و بر لزوم حل چالشها از طریق سرمایهگذاری و نوآوری خلاقانه تاکید کرد.
مهدی رضایی، سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان بیمه سلامت ایران نیز از تدوین سند نقشه راه هوشمندسازی و توسعه فناوری بیمه سلامت در راستای بازنگری در سند راهبردی توسعه الکترونیک خبر داد و افزود که قوانین تکلیف شده توسط دولت و شورای عالی بیمه سلامت به مرحله اجرا رسیده است. وی با تاکید مجدد بر الزام الکترونیکی شدن ۱۰۰ درصدی خدمات بیمه سلامت تا پایان برنامه هفتم توسعه، مدیریت منابع شامل تامین منابع، مدیریت هزینهها و تولید و خلق ثروت را از اجزای مهم این حوزه دانست و اصلاح نظام پرداخت فعلی را که هزینه زا است، ضروری خواند. رضایی همچنین به تلاشهای دو سال اخیر برای محاسبه صحیح و تخصیص صد درصدی حق بیمههای سازمان اشاره کرد و اجرای این بند قانونی در برنامه هفتم توسعه را از اولویتهای این معاونت برشمرد.
مجله زیبایی و سلامت دکتر آناهیتا کریمی