تهران، ایران – معاون بهداشت وزارت بهداشت با ابراز نگرانی از آمار بالای جانباختگان حوادث ترافیکی که ۸۳ درصد آنها را افراد زیر ۵۰ سال تشکیل میدهند، جزئیاتی درباره پویش «نه به تصادف» و زمان اجرای برنامه پزشکی خانواده ارائه داد.
به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی در برنامه تلویزیونی «کشیک سلامت» با اشاره به آمار سالانه ۲۰ هزار فوتی ناشی از حوادث ترافیکی در کشور، تاکید کرد که بیش از ۶۰ درصد این جانباختگان زیر ۳۰ سال سن دارند. وی هدف از اجرای پویشهای آگاهسازی و فرهنگسازی را یادآوری این فاجعه و تلاش برای کاهش آن عنوان کرد و افزود که وزیر بهداشت این پویش را در دولت مطرح کرده و با استقبال رئیسجمهور و همکاری سایر وزرای مرتبط روبرو شده است.

رئیسی درباره مراحل اجرای پویش «نه به تصادف» گفت: این پویش در سه مرحله برنامهریزی شده است. مرحله اول از یکم اسفند ماه سال گذشته آغاز و تا پانزدهم فروردین ماه ادامه داشت. مرحله دوم بلافاصله از شانزدهم فروردین ماه آغاز شده و جلسات بررسی عملکرد دانشگاههای علوم پزشکی در این زمینه در حال برگزاری است. این مرحله میانمدت و حدود یک سال به طول خواهد انجامید. سخنگوی این پویش همچنین از آغاز مرحله سوم و بلندمدت آن پس از پایان مرحله دوم و تا پایان دولت چهاردهم خبر داد و تاکید کرد که اظهار نظر درباره تاثیر این پویش در حال حاضر اقدامی غیرعلمی است.
وی با اشاره به اینکه پویش به بهانه سفرهای نوروزی آغاز شده، بر ضرورت توجه به آمار حوادث ترافیکی در تمام فصول سال تاکید کرد و گفت که میزان فوتیهای ماههای مرداد و شهریور حتی از فروردین ماه نیز بیشتر است. رئیسی هزینههای سنگین حوادث ترافیکی را نه تنها برای قربانیان بلکه برای خانوادههای آنها نیز یادآور شد و آن را دارای بار اجتماعی و عاطفی فراوانی دانست.
سخنگوی پویش «نه به تصادف» با اشاره به نقش چهار عامل «جاده»، «خودرو»، «فرهنگ رانندگی» و «قانون» در کاهش حوادث ترافیکی، وجود بیش از ۳۰۰۰ نقطه حادثهخیز در کشور و وقوع بیش از ۳۰ درصد تصادفات منجر به فوت در این نقاط را از چالشهای مهم برشمرد. وی با انتقاد از صنعت خودروسازی کشور، کیفیت پایین خودروها را یکی از عوامل اصلی جانباختگان حوادث رانندگی دانست و گفت که بیش از ۶۵ درصد مرگ و میرها در صحنه تصادف رخ میدهد و سرعت بالا تنها دلیل این حوادث نیست. رئیسی همچنین به ارتباط خودروها با آلودگی هوا و آمار بالای مرگ و میر منتسب به آن اشاره کرد و بر ضرورت بازدارنده بودن جرائم رانندگی و لزوم افزایش آنها تاکید کرد. وی فرهنگسازی را در شرایط فعلی و با محدودیتهای موجود در اصلاح جادهها و خودروها، از اولویتهای این پویش دانست.
در بخش دوم صحبتهای خود، معاون بهداشت وزارت بهداشت به اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع اشاره کرد و گفت که این برنامه از حمایت جدی رئیسجمهور برخوردار است و وزارت بهداشت جلسات متعددی را با حضور دکتر پزشکیان در این زمینه برگزار کرده است. رئیسی از اعلام رسمی اجرای برنامه پزشکی خانواده در اجلاس روسای دانشگاهها در روزهای ۲۸ و ۲۹ فروردین ماه خبر داد و گفت که فاز اول این برنامه شامل تکمیل نظام شبکه برای شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۰ هزار نفر و تعیین تکلیف برنامه پزشکی خانواده در استانهای فارس و مازندران خواهد بود. وی ساماندهی حوزه سلامت، کمک به اقتصاد سلامت و دسترسی همگانی را از اهداف اصلی اجرای این برنامه دانست و از حمایت مسئولان ارشد حوزه سلامت از آن ابراز خرسندی کرد.
مجله زیبایی و سلامت دکتر آناهیتا کریمی