پژوهشگران در مطالعهای جدید دریافتند که سالمندانی که سطح ویتامین B12 آنها پایین یا حتی در محدوده «طبیعی» قرار دارد، علائم زوال شناختی و آسیب مغزی را نشان میدهند و سرعت تفکر و واکنش آنها کندتر است. به گفته آنها، محدوده تعریفشده برای ویتامین B12 نیاز به بازنگری دارد.
دریافت مقدار توصیهشده ویتامین B12 برای ساخت DNA، گلبولهای قرمز و بافت عصبی ضروری است، اما به نظر میرسد که تأمین حداقل نیاز بدن کافی نباشد، بهویژه برای سالمندان. در واقع، پایینبودن میزان ویتامین B12 یا حتی اندازه طبیعی آن، ممکن است احتمال ابتلا به اختلالات شناختی را افزایش دهد.
ویتامین B12 بیشتر در غذاهای با منشأ حیوانی یافت میشود. بهترین منابع این ویتامین، گوشت، ماهی، محصولات لبنی و تخممرغ هستند. غذاهای گیاهی غنیشده مانند غلات، مخمرهای تغذیهای و جایگزینهای شیر گیاهی نیز میتوانند این ویتامین را تأمین کنند.
پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو دریافتند سالمندان سالم با کمبود ویتامین B12 علائم زوال عصبی و شناختی نشان میدهند. ماده سفید مغز (رشتههای عصبی که بخشهای مختلف مغز را قادر به برقراری ارتباط میکنند) در این افراد آسیب بیشتری دیده بود و سرعت پردازش شناختی و بصری آنها در مقایسه با افرادی که ویتامین B12 بیشتری داشتند، کمتر بود.

دکتر آری جی. گرین، سرپرست گروه پژوهشی، معتقد است که بازنگری در تعریف کمبود ویتامین B12 برای ترکیب نشانگرهای زیستی عملکردی ممکن است به مداخله زودهنگامتر و پیشگیری از بروز زوال شناختی منجر شود.
مجله خبری پزشکی دکتر آناهیتا کریمی