توصیه‌های تغذیه‌ای وزارت بهداشت در ماه رمضان: مصرف قند و چربی را محدود کنید

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به روزه‌داران ماه مبارک رمضان توصیه کرد که در وعده‌های سحری و افطاری، از غذاهای کم‌حجم و غنی از مواد مغذی که کم‌نمک، کم‌چرب و کم‌شیرین هستند، استفاده کنند. مصرف زیاد قند، نمک و چربی می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند.

احمد اسماعیل‌زاده با اشاره به اهمیت تغذیه مناسب، به‌ویژه برای افرادی که فعالیت بیشتری در طول روز دارند، تأکید کرد که غذاهای مصرفی در وعده سحری، با تأمین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن، نقش مهمی در حفظ کارایی و جلوگیری از کم‌آبی، ضعف و خستگی ایفا می‌کنند. وی توصیه کرد که در وعده سحری، مقدار مناسبی از انواع سبزی‌ها مصرف شود، زیرا مواد مغذی و آب موجود در سبزی‌ها، علاوه بر تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی، از تشنگی و خشکی گلو نیز جلوگیری می‌کند.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی‌شود، افزود: مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین و افت قند خون، موجب گرسنگی زودرس می‌شوند. وی توصیه کرد که در وعده سحر، از سبزی‌های آبدار مانند کاهو، خیار و گوجه‌فرنگی استفاده شود و از مصرف نوشیدنی‌های شیرین، چای و قهوه پررنگ خودداری شود.

اسماعیل‌زاده همچنین مصرف غذاهای پر پروتئین و پر روغن مانند کباب، جوجه‌کباب، ماهی، کتلت، کوکو، سوسیس، کالباس، پیتزا و کله‌پاچه را در وعده سحری نامناسب دانست و تأکید کرد که این غذاها موجب تشنگی و خشکی دهان در طول روز می‌شوند.

وی بهترین غذاها برای افطار را سیب‌زمینی آب‌پز، سبزی‌های پخته، تخم‌مرغ آب‌پز، کره و عسل معرفی کرد و مصرف زولبیا و بامیه را به دلیل مقادیر زیاد قند و چربی، محدود توصیه کرد.

اسماعیل‌زاده تأکید کرد که زیاده‌روی در مصرف مواد قندی و شیرین در وعده افطار، علاوه بر اضافه دریافت انرژی و چاقی، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود. وی توصیه کرد که در وعده شام نیز از غذاهای سبک و کم‌چرب استفاده شود.

مجله خبری پزشکی دکتر آناهیتا کریمی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا