Home / سلامت / سیب‌زمینی، دوست یا دشمن رژیم غذایی؟ یافته‌های جدید نقش آن در کاهش وزن را تأیید می‌کند

سیب‌زمینی، دوست یا دشمن رژیم غذایی؟ یافته‌های جدید نقش آن در کاهش وزن را تأیید می‌کند

نتایج پژوهش جدیدی نشان می‌دهد که سیب‌زمینی نه تنها مانعی برای لاغری نیست، بلکه می‌تواند به کاهش وزن و بهبود مقاومت به انسولین، به‌ویژه در افراد دچار اختلالات قند خون، کمک کند. برخلاف تصور رایج که سیب‌زمینی را عامل افزایش وزن می‌داند، این ماده غذایی ساده و رایج دارای دانسیته انرژی پایینی نسبت به بسیاری از غذاهای نشاسته‌ای دیگر است.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت، سیب‌زمینی با وجود کالری کم، منبعی غنی از فیبر، پتاسیم و فیتوکمیکال‌ها محسوب می‌شود؛ ترکیباتی که برای سلامت بدن ضروری‌اند. این یافته‌ها براساس مطالعه‌ای حاصل شده که طی آن، محققان بخشی از پروتئین‌های حیوانی (گوشت و ماهی) را در وعده‌های غذایی با سیب‌زمینی جایگزین کردند—بدون اینکه احساس سیری در افراد کاهش یابد.

در این تحقیق، سیب‌زمینی‌ها به‌گونه‌ای آماده شدند که میزان فیبر و نشاسته مقاوم در آن‌ها افزایش یابد؛ ابتدا پخته شده و سپس برای ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شدند، اقدامی که باعث افزایش اثرات سیرکنندگی و کاهش جذب کالری شد.

نتایج حیرت‌انگیز بود: شرکت‌کنندگان در مدت ۸ هفته، به‌طور میانگین ۵.۸ کیلوگرم وزن کم کردند و بهبود قابل توجهی در حساسیت به انسولین از خود نشان دادند. نکته قابل توجه اینکه، با وجود کاهش دریافت کالری روزانه، افراد احساس گرسنگی نداشتند—به لطف حجم بالای غذایی که با ترکیب آب و فیبر حفظ شده بود.

در واقع، اکثر افراد تمایل دارند حجم ثابتی از غذا مصرف کنند، به همین دلیل غذاهایی با چگالی انرژی پایین، مانند سیب‌زمینی، می‌توانند بدون افزایش کالری، حس سیری را تقویت کرده و پیروی از رژیم غذایی را آسان‌تر کنند.

سیب‌زمینی برخلاف دیدگاه رایج، تنها منبع نشاسته نیست. این ماده غذایی پرمصرف چربی کمی دارد، اقتصادی است، سرشار از ریزمغذی‌های حیاتی است و حتی نشاسته مقاوم موجود در آن (پس از سرد شدن) در دستگاه گوارش هضم نمی‌شود و بدون تأمین کالری اضافی، احساس سیری پایدار ایجاد می‌کند.

مجله زیبایی و سلامت دکتر آناهیتا کریمی

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *