دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان از شناسایی و انهدام یک باند سازمانیافته قاچاق داروهای بیماران خاص در این استان خبر داد. به گفته علی خداویسی، این باند قصد داشت محمولهای به ارزش بیش از ۷۰۰ میلیون تومان شامل داروهای سرطانی و ویژه بیماران خاص را از مرزهای کردستان به خارج از کشور منتقل کند که با اقدام بهموقع نیروهای مقابلهای، عملیات آنها ناکام ماند.
در جریان این پرونده، چهار نفر بازداشت شدند و با توجه به حساسیت موضوع و تهدید مستقیم علیه سلامت عمومی، پرونده برای رسیدگی به مراجع قضایی ارجاع شده است. خداویسی تأکید کرد که چنین جرائمی باید خارج از چارچوب تعزیرات و در مسیر قضایی پیگیری شوند تا بازدارندگی لازم ایجاد شود.
وی با انتقاد از عملکرد سامانههای نظارتی حوزه دارو، بهویژه سامانه «تیتک»، اظهار داشت: این سامانه که با هدف رصد و پیشگیری از قاچاق دارو راهاندازی شده، هنوز بهطور مؤثر عمل نمیکند. اگر دستگاههای مسئول به وظایف خود در این زمینه بهدرستی عمل کنند، بسیاری از مشکلات موجود قابل حل خواهد بود.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان با اشاره به افزایش ۳۸ درصدی کشفیات دارویی در دو ماه نخست امسال، گفت: کشف ۴۶۷ هزار قلم دارو در این بازه زمانی نشاندهنده روند رو به رشد قاچاق دارو در استان است. وی همچنین از افزایش ۱۵۱ درصدی کشف سوخت قاچاق (۵۰۱ هزار لیتر) و رشد ۹۱ درصدی کشف احشام قاچاق (۱۴۰۰ رأس دام) نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

خداویسی با تأکید بر لزوم تفکیک میان قاچاق اقلام حیاتی مانند دارو و سایر کالاها، خاطرنشان کرد: تبعات قاچاق دارو بهمراتب سنگینتر از قاچاق کالاهای مصرفی است و حتی جریمههای سنگین نیز نمیتواند پاسخگوی خسارات انسانی آن باشد.
وی در پایان تصریح کرد: تمرکز اصلی کمیسیون بر مقابله با شبکههای سازمانیافته و دانهدرشتهای قاچاق است، نه افرادی که صرفاً برای تأمین معیشت به فعالیتهای مرزی روی آوردهاند. مقابله مؤثر با قاچاق دارو نیازمند هماهنگی گستردهتر میان نهادهای نظارتی، قضایی و اجرایی است.
مجله زیبایی و سلامت دکتر آناهیتا کریمی