یک متخصص روماتولوژی و ایمونولوژی با تاکید بر تاثیر شگفتانگیز رژیم غذایی در بهبود علائم آرتریت، از امکان معکوس شدن این بیماری در عرض هشت هفته با تغییر رژیم غذایی خبر داد.
دکتر تامیکو کاتسوموتو، دانشیار بالینی بخش ایمونولوژی و روماتولوژی دانشگاه استنفورد آمریکا، با اشاره به ارتباط مستقیم بین مصرف غذاهای التهابزا و بروز آرتریت، اظهار داشت: «استفاده از یک رژیم غذایی ضد التهابی میتواند تأثیر عمیقی بر کاهش علائم بیماری آرتریت داشته باشد.»
وی با استناد به نتایج یک آزمایش بالینی جدید، افزود: «پژوهشگران با تغییر شش عامل در سبک زندگی بیماران به مدت ۱۶ هفته، پس از ۸ هفته شاهد کاهش التهاب مفاصل آنها بودند و با بررسی بیشتر، رژیم غذایی را به عنوان محتملترین عامل این بهبود شناسایی کردند.»
دکتر کاتسوموتو با اشاره به عدم وجود درمان قطعی برای آرتریت، بر اهمیت کنترل این بیماری از طریق رژیم غذایی مناسب، تغییر شیوه زندگی و مصرف دارو تاکید کرد. وی رژیم مدیترانهای را به عنوان الگوی غذایی ضدالتهابی برای افراد مبتلا به آرتریت توصیه کرد و رژیم غذایی منطقه آبی (Blue Zone) را نیز به دلیل تمرکز بر غذاهای گیاهی، ماهی، غلات، دانهها، آجیل، حبوبات و حذف محصولات لبنی و گوشتی، مورد تحسین قرار داد.

این متخصص روماتولوژی، سبزیجات چلیپایی از جمله کلم بروکلی، کلمبرگ (کِیل) و گلکلم را به عنوان بهترین سبزیجات برای مقابله با التهاب معرفی کرد و با تاکید بر اهمیت سمزدایی کبد، غذا را به عنوان دارو دانست.
این گزارش، با هدف آگاهیبخشی به افراد مبتلا به آرتریت و ارائه راهکارهای طبیعی برای کنترل این بیماری ارائه شده است.
مجله زیبایی و سلامت دکتر آناهیتا کریمی