نکاتی مفید از خواص کرفس که بهتر است بدانید

“`html

کرفس، گنجینه‌ای از خواص درمانی و زیبایی؛ از گذشته تا امروز، این گیاه ارزشمند با نام‌های گوناگون همچون کرسب و کرفش شناخته می‌شده است. امروزه، کرفس با انواع مختلف ریشه‌ای، برگی، دم‌برگی و آبی، به عنوان سلطان سبزی‌ها محبوبیت فراوانی دارد.

این گیاه متعلق به خانواده چتریان است و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری از جمله ویتامین‌های B6، A، K، منیزیم، کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز و فیبر است. کرفس همچنین چربی اشباع شده و کلسترول بسیار کمی دارد و تا هفت هفته در دمای 0 تا 2 درجه سانتی‌گراد، خواص خود را حفظ می‌کند.

برگ‌های کرفس غنی از بتاکاروتن (ویتامین A) و ساقه‌های آن سرشار از ویتامین‌های گروه B، ویتامین C، پتاسیم، اسید فولیک و دیگر مواد مغذی هستند. ترکیب منحصر به فرد ویتامین‌ها، مواد معدنی و روغن‌های ضروری در کرفس، آن را به دارویی طبیعی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها تبدیل کرده است.

از فواید شگفت انگیز کرفس می‌توان به درمان مشکلات گوارشی مانند درد معده و یبوست، کاهش فشار خون بالا، رفع بوی بد دهان، تسکین ناراحتی‌های عصبی و مبارزه با عفونت‌های مجاری ادراری اشاره کرد. همچنین، این گیاه در درمان آرتروز و روماتیسم نیز مؤثر است. کرفس حداقل هشت ترکیب ضد سرطان دارد و از رشد تومورهای سرطانی پیشگیری می‌کند. ویتامین C فراوان در کرفس، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و در مقابله با سرماخوردگی مفید است.

کرفس و آب کرفس برای کاهش وزن نیز بسیار مفید هستند. مصرف آب کرفس اشتها را کنترل می‌کند و به کاهش وزن تدریجی کمک می‌کند. این گیاه با کاهش کلسترول LDL و بهبود جریان خون، از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌کند و به عنوان یک داروی طبیعی برای کاهش فشار خون بالا، در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. خواص آرام‌بخش کرفس، به کاهش استرس و اضطراب نیز کمک می‌کند.

با این حال، مصرف کرفس در دوران بارداری ممنوع است، زیرا ممکن است باعث سقط جنین یا نقص عضو شود. همچنین، افراد مبتلا به سنگ کلیه باید از مصرف بیش از حد کرفس خودداری کنند. از طرفی، کرفس به عنوان یک سنگ‌شکن طبیعی شناخته می‌شود و سموم بدن را دفع می‌کند.

آب کرفس، به عنوان یک نوشیدنی مغذی، فواید بسیاری دارد. می‌توان آن را با آب هویج مخلوط کرد و یا به عنوان یک نوشیدنی بعد از ورزش مصرف نمود. آب کرفس در درمان یبوست، دیابت و مشکلات پوستی نیز مؤثر است.

با این حال، مصرف بیش از حد آب کرفس به دلیل وجود اگزالات زیاد، توصیه نمی‌شود؛ زیرا تجمع اگزالات در بدن، می‌تواند باعث ایجاد یا بزرگ‌تر شدن سنگ‌های اگزالاته در کلیه و مثانه شود و باعث کمبود عناصر ضروری مانند کلسیم، روی، فسفر، منیزیم و منگنز شود.

در طب سنتی، آب کرفس به عنوان یک نوشیدنی مفید با خواص ضدسرطانی، ملین، ادرارآور، و کاهش دهنده کلسترول و فشار خون شناخته می‌شود. همچنین، خواص ضد التهابی آن در درمان آرتروز، آسم، برونشیت و نقرس مؤثر است. آب کرفس به کاهش اضطراب، استرس و بی خوابی نیز کمک می‌کند.


مجله زیبایی و سلامت دکتر کریمی

“`

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا