Home / سلامت / رد ارتباط میان مصرف زیاد آب و ابتلا به کبد چرب؛ وزارت بهداشت توضیح داد

رد ارتباط میان مصرف زیاد آب و ابتلا به کبد چرب؛ وزارت بهداشت توضیح داد

در واکنش به باورهای رایج و برخی گمانه‌زنی‌ها در فضای عمومی درباره ارتباط مصرف زیاد آب با چرب شدن کبد، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد که این فرضیه فاقد پشتوانه علمی است و نوشیدن آب هیچ نقشی در ایجاد بیماری کبد چرب ندارد.

به گزارش ایرنا و به نقل از وبدا، این نهاد تخصصی تأکید کرده است که آب، ترکیبی بدون کالری بوده و به‌هیچ‌وجه نمی‌تواند عاملی برای تجمع چربی در کبد باشد. آنچه به‌طور قطعی در بروز کبد چرب نقش دارد، مصرف بیش از حد کالری به‌ویژه از طریق کربوهیدرات‌ها، به‌صورت خاص کربوهیدرات‌های ساده مانند قندهای افزودنی، شیرینی‌جات، نوشیدنی‌های صنعتی حاوی فروکتوز و غذاهای فرآوری‌شده است.

کارشناسان تغذیه همچنین عواملی مانند رژیم غذایی ناسالم، چاقی، کم‌تحرکی، مصرف الکل، دیابت نوع ۲ و اختلالات متابولیکی را از جمله علل کلیدی ابتلا به بیماری کبد چرب معرفی کرده‌اند.

با این حال، نقش آب در سلامت عمومی بدن و حفظ عملکرد کبد قابل‌توجه است. نوشیدن کافی آب به پاک‌سازی کبد، تنظیم فرآیندهای متابولیکی، بهبود عملکرد سلولی و دفع مواد زائد کمک می‌کند. همچنین در روند پیشگیری از کبد چرب، استفاده از مایعات سالم و کافی می‌تواند نقش حمایتی داشته باشد.

متخصصان توصیه می‌کنند برای سلامت کبد و پیشگیری از تجمع چربی، اصلاح سبک زندگی ضروری است؛ از جمله انتخاب تغذیه متعادل، کاهش مصرف قند و چربی اشباع، فعالیت بدنی منظم و پرهیز از مصرف نوشیدنی‌های صنعتی. بنابراین، مصرف آب کافی نه‌تنها مضر نیست، بلکه می‌تواند بخشی از راهکارهای مؤثر در بهبود سلامت کبد باشد.

مجله زیبایی و پزشکی دکتر آناهیتا کریمی

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *