زنگ خطر سلامت؛ مصرف لبنیات ایرانی‌ها یک‌چهارم میانگین جهانی

معاون بهداشت وزارت بهداشت با ابراز نگرانی از وضعیت تغذیه در کشور، اعلام کرد که سرانه مصرف لبنیات در ایران به طرز چشمگیری پایین‌تر از استانداردهای جهانی است و تنها حدود یک‌چهارم میانگین مصرف در سطح جهان را تشکیل می‌دهد.

علیرضا رئیسی در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت تغذیه در سلامت افراد و نقش آن در بروز سوءتغذیه، مصرف بی‌رویه فست‌فودها و غذاهای کم‌ارزش غذایی را از مشکلات جدی در این حوزه دانست. وی همچنین از تعریف سبد غذایی استاندارد برای خانوارهای کم‌برخوردار و مادران باردار و کودکان زیر پنج سال خبر داد و تلاش برای جایگزینی مواد غذایی ارزان‌تر به جای اقلام گران مانند گوشت را از اهداف این طرح عنوان کرد.

رئیسی با هشدار نسبت به ارتباط تغذیه ناسالم با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و اضافه‌وزن ۵۵ درصد بزرگسالان کشور، به فعالیت برخی صفحات مجازی با اطلاعات نادرست در حوزه تغذیه نیز اشاره کرد. وی همچنین از پژوهشی جدید خبر داد که نشان می‌دهد کمبود ید در بدن مادران باردار در برخی استان‌ها از جمله آذربایجان شرقی و غربی وجود دارد که عمدتا ناشی از تبلیغات منفی علیه نمک‌های یددار و کاهش مصرف آن‌ها است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره سرانه مصرف گوشت و لبنیات در کشور تصریح کرد: در حالی که سرانه مصرف گوشت باید روزانه حدود ۷۰ گرم باشد، این میزان در حال حاضر به کمتر از ۳۷ گرم رسیده که یک شاخص نگران‌کننده است. همچنین، سرانه مصرف لبنیات در ایران کمتر از یک‌چهارم میانگین جهانی است که می‌تواند دلایل متعددی از جمله قیمت بالا و عادات غذایی مردم داشته باشد.

مجله زیبایی و سلامت دکتر آناهیتا کریمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *